''Na oneindig lang wachten was ik ein-de-lijk zwanger!

Had ik DIT maar eerder geweten...''

Ik besloot om mijn bedrijf te starten, waarbij ik jou als vrouw help om op een natuurlijke wijze meer kans te hebben op een zwangerschap, sneller zwanger te worden en dat kleintje waar je naar verlangt, eindelijk in je armen kan sluiten!

ESTHER-VAN-BOHEEMEN-144-scaled.jpg

Mijn werk werd op emotioneel vlak pittig voor mij: er kwamen alleen maar nieuwe baby’s bij. Ouders van de kindjes op mijn werk en collega’s werden zwanger en ik kon alleen maar toekijken naar die leuke gezinnetjes.

Het voelde zo machteloos en soms was ik ook een beetje jaloers, zij wel en wij niet. Ik was zo toe aan de volgende fase in ons leven: papa en mama worden! Hebben wij het dan niet verdient? Ik had net een soort antenne op mijn hoofd die mij overal naar zwangere buiken en baby’s liet kijken, ik was er continu mee bezig en kon nergens anders meer aan denken.
Als we ‘het’ vanavond niet doen, hebben we dan weer een kans gemist? Kunnen we ‘het’ dan beter elke dag doen om meer kans te hebben op een zwangerschap? De lol ging er zo ook wel een beetje vanaf, het werd meer ‘moeten’.
Thuis kon ik echt mezelf zijn en brak ik regelmatig ik huilen uit.

Ik had zo vaak gefantaseerd hoe het zou zijn...

Vaak genoeg kregen we pijnlijke opmerkingen naar ons hoofd geslingerd:
‘Het was bij ons meteen de 1e keer raak!’
‘Zouden jullie nog geen kinderen willen?’
‘Staat je goed zo’n baby!’
‘Je mag wel wat zaad van ons lenen, hahaha.’
‘Je mag wel af en toe komen knuffelen met onze baby.’
‘Ik hoef maar naar de lucht te kijken en ik ben zwanger.’

Van binnen kookte ik dan en kon het wel uitschreeuwen van frustratie.

Ik had zo vaak gefantaseerd hoe het zou zijn om eindelijk een kindje van ons samen in mijn armen te mogen sluiten, een kindje van onszelf, die we aan niemand weer terug hoefde te geven. Daarna kwam dan de angst: wat als het ons nooit gaat lukken om zwanger te worden? Dat we nooit papa en mama zullen worden? Wat gaan we dan doen met ons leven? Daar durfde ik nog niet teveel aan te denken.

Ik bestelde boeken en struinde het hele internet af om mij te kunnen verdiepen in o.a. hoe de menstruatiecyclus in elkaar zat, zodat we sneller kans hadden op een zwangerschap.
Ik probeerde mijn menstruatiecyclus te begrijpen, maar ik wist totaal niet wanneer de eerste dag was, laat staan wanneer de eisprong was, omdat er totaal geen logisch ritme in mijn cyclus zat. Na een paar maanden aanmodderen werd ik door de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis.

We belandde in de medische molen

In verschillende ziekenhuizen kregen we meerdere vruchtbaarheidsonderzoeken. Wat duurde dat wachten lang, er ging makkelijk weer een maand overheen voor het volgende onderzoek, uitslag of afspraak. Toen dacht ik dat ik tussen het wachten door helemaal niets kon doen, had ik toen maar geweten wat ik nu weet. Ik dacht er totaal niet over na dat dit van invloed is op het wel of niet zwanger worden…

Bij mij werd PCOS geconstateerd. Toen had ik er nog nooit van gehoord, maar 15% van de vrouwen blijkt dit syndroom te hebben. Dit kan er o.a. voor zorgen dat je geen goede eisprong hebt, dus een onregelmatige of uitblijvende cyclus.

Toch hielden we ons staande, we vochten we voor onze kinderwens.

076-scaled.jpg

Samen sterk was ons motto, we trouwden in de moeilijkste tijd. Wat een positieve afleiding!

''Na 3 jaar lang vechten voor onze kinderwens en doorzetten was ik eindelijk zwanger! Ik kon het niet geloven...''

DSC_0289-scaled.jpg

De zwangerschapstest liet zien.. positief!! Kon dit echt?! Was dit echt waar?!
Het was ons gelukt! Tranen van geluk, van trots, van dankbaarheid!
Er groeide echt een klein mensje in mijn buik!
Die echo’s bevestigde ook elke keer weer dat echt waar was. Met trots droeg ik mijn zwangere buik, iedereen mocht het zien 😊.
Wij mochten nu ook een wandelwagen uitzoeken, babykleertjes uitwassen en een naam bedenken voor ons eigen kindje. Iets waar ik voorheen alleen maar van mocht dromen.

Rowan werd geboren, het was zo bijzonder toen hij op mijn borst gelegd werd. Wij konden nu eindelijk ons eigen kindje in onze armen sluiten. Hij was echt van ons. Het gezinsleven werd nu werkelijkheid, wat hadden wij veel liefde om te geven! Wat was ik trots op ons, op mijzelf, maar vooral op ons kleine wondertje!

Waarvan we eerder gezegd hadden dat we dat nooit zouden doen...

Mijn man, Vincent, heeft ook meerdere vruchtbaarheidsonderzoeken ondergaan, maar het bleek bij ons echt niet mogelijk om samen een kindje te kunnen krijgen.
We gingen over grenzen heen waarvan we eerder gezegd hadden dat we dat nooit zouden doen.
We kozen voor de optie om door middel van KID (Kunstmatig Inseminatie van een Donor) toch een kindje te kunnen krijgen, maar dat ging niet vanzelf.
Door mijn PCOS kreeg ik extra hormonen toegediend om de menstruatie op gang te brengen en een eisprong op te wekken. Het bracht toen veel stress en frustratie met zich mee.

Als ik DIT eerder had geweten...

Tijdens mijn opleiding als hormooncoach leerde ik dat als er een disbalans is in je hormonen, dat je lastiger zwanger kunt worden. Had ik maar eerder geweten, wat voor enorme invloed je leefstijl heeft op zwanger worden. Alles hangt ermee samen: je voeding, je stress en ontspanning, je beweging, je slaap en de liefde voor jezelf.

Het is bewezen dat vrouwen met een gezonde leefstijl sneller zwanger worden. Dit kun je o.a. lezen op dit artikel van Freya  Voeding en lifestyle – Freya

Ondanks dat het bij ons niet mogelijk bleek om samen zwanger te worden, werden naast mijn zoon en dochter, mijn missie geboren: Ik wilde andere vrouwen helpen om op een natuurlijke wijze zwanger te worden.

Esther van boheemen

''Mijn missie is om vrouwen te helpen om sneller op een natuurlijke manier zwanger te worden, zodat de wens om een kindje te krijgen sneller in vervulling kan gaan.''

HOE FIJN ZOU HET ZIJN ALS HET ZIEKENHUISTRAJECT JE BESPAARD BLIJFT EN JE OP EEN NATUURLIJKE MANIER ZWANGER KUNT WORDEN?!

Het lijkt bijna normaal dat als zwanger worden niet lukt in het ziekenhuis daar wel een pilletje of spuitje voor is. Ontzettend fijn dat ze er zijn, ook ik ben dankzij de kennis en hulp van het ziekenhuis moeder geworden. Maar met de invloeden van leefstijl wordt totaal geen rekening gehouden. Wat had ik dat graag willen weten voordat ik met hormonen begon! Deze leefstijlinvloeden zijn zo ontzettend belangrijk voor het lichaam! Het wachten duurde ontzettend lang, in die tijd had ik makkelijk aan mijzelf kunnen werken, zodat ik eerder kans had gehad op een zwangerschap.

Daarnaast is een gezond lichaam om je baby in te laten groeien het mooiste wat je aan je kindje kunt geven! Bij de (natuurlijke) bevalling komt de baby direct in aanraking met de darmflora van de moeder. De darmflora van de baby is hierdoor ook bepaald. Is jouw darmflora sterk, zal je kindje weinig ziek zijn. Is je darmflora minder sterk, zul je zien dat je kindje een minder goede weerstand heeft.

Een bijkomend voordeel is dat ik dankzij een gezonde leefstijl  nu ook nog eens dat ik nu beter slaap, meer energie heb, zonder moeite slank ben, bewust kan ontspannen. Het is zo fijn om lekker in je vel te zitten!

ESTHER-VAN-BOHEEMEN-148-scaled.jpg

Mensen die mij echt kennen weten dat...

.. Ik 31 jaar ben en samen met mijn man Vincent een zoon van 5 jaar en een dochter van 3 jaar heb. Zij zijn ontzettend belangrijk voor mij! Het kunnen draakjes zijn, maar de knuffels en kusjes maken alles goed 😊.

.. Ik in Pijnacker woon, een dorp (bijna stad) tussen Rotterdam en Den Haag. Ik ben opgegroeid in Nootdorp met mijn ouders en twee zussen. Ik ben de middelste van drie meiden. Wel sneu voor mijn vader toen onze hormonen allemaal begonnen op te spelen 😉.

.. Ik ben gek op lekker koken en eten. Mijn man is dankzij mijn passie gezond eten gaan waarderen. De kinderen vinden mijn kookkunsten niet altijd even lekker, maar ze proeven wel altijd alles.

.. Ik niet perfect ben en niet altijd volgens ‘het boekje’ leef. Soms heb ik ook gewoon zin in een stuk chocolade of een frietje en daar geniet ik dan extra van! Maar ik weet wel de balans weer snel terug te vinden.

.. Mijn man Hovenier is en ik niets doe aan de tuin (sorry Vincent 😉), behalve de moestuin, daar betrek ik mijn kinderen ook graag bij.

.. Ik het heel erg leuk vind om foto’s te maken. Het liefst van mijn kinderen en van de natuur.

.. Ik heel rustig overkom, maar eigenlijk super ongeduldig kan zijn. Zo kan ik ook heel impulsief zijn en moet soms een beetje afgeremd worden.

.. Ik graag een paar keer per week door het bos skeeler of wandel. Soms alleen of met een rustgevend muziekje op. En soms gezellig samen met vriendinnen.

..  Ik het heerlijk vind om een ontspannen avondje met mijn man of vriendinnen naar de sauna te gaan.

En nu ben ik heel benieuwd naar wie jij bent en wat jouw verhaal is!

Wil je het met mij delen?

Ik ben erg benieuwd naar wie jij bent en wat jij hebt meegemaakt?
Wil je ook heel graag zwanger worden? Ben je pas net begonnen of heb je deze wens al lang?

Type hieronder wat jouw grootste struggles zijn en ik reageer binnen 48 uur op je bericht.

over